dimarts, 15 de desembre del 2009

La Caverna Contraataca

Malgrat la bona acollida que ha tingut l'afer de les consultes a la premsa internacional, ocupant destacades posicions en mitjans com Le Monde, BBC, CNN o Financial Times, la premsa espanyola ha fet una valoració negativa i catastrofista de les consultes independentistes que aquest diumenge han mobilitzat 165 pobles del Principat.

Els mitjans espanyols s'han agafat a les dades de participació (al voltant del 30%) com a eix argumental per no donar crèdit a la causa catalana, malgrat que cap dels mitjans s'ha parat a comparar els resultats amb altres comicis recents, ni enlloc es comenta que els referèndums populars s'han tirat endavant sense el suport econòmic i logístic de les institucions.

També són diversos els mitjans que parlen sense cap problema de 'consultes il·legals', tot i que en cap cas expliquen quina és la il·legalitat comesa.

El País - La participación en las consultas sobre la independencia en Cataluña roza el 30%

El Mundo - La participación en las consultas soberanistas apenas alcanza el 30%

ABC - La participación independentista en Cataluña roza el 30%

La Razon - Las consultas independentistas no movilizan ni al 30% de los catalanes

Libertad Digital - Fracaso estrepitoso del nacionalismo catalán en su desafío independentista

Factual - La encuesta independentista no alcanzará el 30 por ciento de participación

Tanta visceralitat espanyola només pot voler dir una cosa: que les consultes han estat un èxit i Espanya comença a témer que un dia la seva gallina dels ous d'or s'independitzi.L'enllaç es aquest!
http://www.directe.cat/punt-de-mira/la-caverna-contraataca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada