dimarts, 6 de juliol del 2010

VOTS I NO PARAULES

Els organitzadors de la consulta sobre la independència del 10-A demanen als barcelonins que canalitzin la "indignació" per la sentència del TC cap a les urnes

Alerten que serà l´onada més "difícil" i amb més projecció internacional, i demanen el suport d´Hereu

"Hem de trobar sortida de l´atzucac en què ens ha ficat l´Estat espanyol, i la indignació és pot canalitzar cap a les urnes. Vots i no paraules." Aquesta és la crida d´Alfred Bosch, un dels responsables de comunicació de l´equip de treball de Barcelona Decideix, la comissió que organitza la consulta popular sobre la independència que es farà a la capital de país el 10 d´abril de l´any que ve.

Ja hi ha 4.000 voluntaris treballant-hi, però en calen 6.000 més. I un milió i mig d´euros. Són les xifres presentades aquest dimarts per la comissió organitzadora, que busca la complicitat dels ciutadans però també la de les institucions i la de les empreses privades. "Ja tenim dos patrocinadors, que ens ajudaran a muntar la festa per als voluntaris que preparem per al 18 de setembre. Són el Grup Noia i el Grup Illa", ha anunciat Anna Arqué, l´altra portaveu de l´equip.

El repte de les institucions és un altre. Bosch ha mostrat, durant la presentació, una carta enviada a l´alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el 16 de juny. Li demanen una reunió, i en la trobada, si es produeix, volen reclamar-li "suport", per totes les vies possibles, tant la cessió de locals com altres gestos. Fins ara l´Ajuntament ha estat refractari a col·laborar amb la consulta, però Barcelona Decideix espera que això canviï.

"El món ens mira"

Pels organitzadors, l´èxit de participació del 10-A és fonamental. "Fins ara la premsa internacional ha fet molts reportatges sobre el procés català, però tothom espera veure la reacció de Barcelona, el món ens mira", ha advertit Arqué.

Per Bosch, és evident que "Barcelona és encara més coneguda que Catalunya internacionalment". Però també és obvi que serà "la consulta més difícil". "Hem d´estar a l´alçada. És difícil, però hi estem entregats", ha anunciat.

El volum d´habitants de Barcelona, amb 1.400.000 habitants que podran votar en la consulta, i l´estructura de la ciutat dificultaran la mobilització. "És clar que en un poble petit, on tothom es coneix, és més fàcil, però no podíem no intentar-ho", ha sentenciat.


Publicat al diari Avui.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada