dilluns, 10 de gener del 2011

A TRES MESOS...

Ja estem al 2011 i el calendari ho diu ben clar; avui, dilluns 10 de gener, manquen exactament 3 mesos per a que Barcelona decideixi en la Consulta sobre la independència del 10 d’abril. El temps s’escurça però no la feina per organitzar-la.

Per aquests motiu no hem badat aquestes festes nadalenques. Els voluntaris han trobat en el 10A la millor manera de cremar els excessos dels àpats familiars informant els veïns del districte sobre el referèndum i recollint-ne el vot; tant amb urnes als carrers més comercials com a casa fedatàriament.


La Vigília de Nadal vam estrenar amb notable èxit els punts de vot al barri de Sant Martí que acull molta població immigrada del sud d’Espanya vinguda entre els anys 60 i 70 del segle passat. Tot i les presses per comprar la vianda d’aquests dies, molta gent va aturar-se entrant o sortint dels mercats de Provençals i de Sant Martí per votar.

Sant Martí Decideix va esprémer el 2010 fins el darrer moment i va plantar-se a la Cursa dels Nassos el 31 de desembre. Possiblement la parada de vot més fotografiada que hem fet fins al moment. Bona part dels 9.500 corredors eren de fora de Barcelona i al no poder votar decidien immortalitzar el punt de vot amb les seves digitals. Els que sí van votar van ser molts veïns del Front Marítim i de Diagonal Mar que van voler acomiadar l’any votant.
Ses Majestats els Reis d'Orient van veure de ben a prop el vot anticipat en les cavalcades que van fer pels carrers del Clot, el Camp de l’Arpa i el Poblenou. De ben segur que no els van passar inadvertides les urnes plenes de vots i els desig comú de tots els voluntaris per veure recompensat l’esforç d’aquests dies de feina. De ben segur els Reis endarreriran el seu regal per a d’aquí 3 mesos justos: Una bona participació!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada