dissabte, 30 d’octubre del 2010

EN LA MORT D'EN JOAN SOLÀ

Sant Martí Decideix s'uneix a les mostres de condol per la mort d’en Joan Solà i Cortassa; lingüista, catedràtic de llengua i literatura de la Universitat de Barcelona i Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2009.

Així mateix; ens fem nostre el comunicat emès pels amics d’Horta-Guinardó Decideix on es recorda la seva figura com a referent de la cultura catalana i compromès fins el darrera dia amb les Consultes sobre la Independència.




La mort d'en Joan Solà ens deixa un país més orfe de referents. En el nostre cas, a més, el dol és doble perquè no hem perdut només l'insigne lingüísta i l'abnegat defensor dels drets de la nostra nació, sinó que també hem perdut un amic i veí del nostre districte compromès amb la nostra plataforma.

En efecte, en Joan Solà, fa molt pocs dies, tot just abans de fer-se més cruenta aquesta malaltia que l'ha dut a la mort, havia acceptat de fer el parlament de la festa conjunta de presentació de la Plataforma Horta-Guinardó Decideix i del Correllengua del Guinardó 2010, del passat 16 d'octubre, i no va ser fins que les forces li van dir prou que no ens va comunicar que malgrat la seva voluntat no podria fer aquest parlament. Per a nosaltres, però, és com si l'hagués pogut fer, car el seu mestratge de tants anys ens ha anat omplint abastament del seu missatge.

Sempre et recordarem, Joan, i el teu exemple ens donarà encara més força per fer possible que, el 10 d'abril de 2011, la Consulta a Barcelona sobre la independència de Catalunya, sigui una festa de participació democràtica d'un poble que reivindica els seus drets i estima la seva dignitat, i que exigeix que els altres els respectin.

Companya, company, tu que ens vas dir que podíem comptar amb la teva col•laboració per aconseguir que la informació i el dret a participar a la Consulta a Barcelona arribessin a tothom, ens deixaràs sols en la tasca a fer? Et necessitem, pren el relleu d'en Joan Solà!

Cordialment;

Lluís Vila
Coordinador de la Plataforma Horta-Guinardó Decideix
Membre de l'Executiva de Barcelona Decideix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada