divendres, 3 de desembre del 2010

VOT ANTICIPAT


El vot anticipat és la possibilitat que té la ciutadania de votar abans del dia oficial de la consulta; facilita i fomenta el dret a la participació.

Tota democràcia fa ús del vot anticipat. A casa nostra es permet el vot per correu dies abans de les eleccions, molts països prefereixen la figura del fedatari i/o apoderat, mentre que en d’altres s’opta per meses itinerants que recorren el territori apropant les urnes als electors.

El referèndum sobre la independència del 10 d’abril no en serà l’excepció. De la mateixa manera que en les més de 500 consultes que ja s’han fet a tot Catalunya, a Barcelona també es podrà votar abans de la data oficial. La Barceloneta donarà el tret de sortida a la campanya del vot anticipat el proper diumenge 12 de desembre amb una jornada electoral de 9h a 20h. Hi esteu tots convidats!

A partir de l’endemà tota persona major de 16 anys empadronada a Barcelona podrà votar anticipadament en qualsevol dels punts de votació ─fixe o itinerant─ que s’aniran instal·lant arreu de la ciutat fins el 9 d'abril. El vot anticipat esdevindrà per ell mateix la millor manera de donar a conèixer la celebració de la consulta.

Si voleu més informació sobre el funcionament del vot anticipat podeu consultar-la aquí.

Ben aviat publicarem el mapa del districte amb la ubicació i els horaris dels diferents punts de vot a Sant Martí i s’habilitarà el nostre telèfon d’informació ─665 487 597─ al que podreu trucar cada dia de 17h a 21h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada